Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Logo Art Pieter Pauwel

Theater

Anton Cogen stond in 2012 aan de wieg van het ‘Aalsters VolksTheater’ dat een onderdeel van het reeds bestaande ES-werd. Zijn ingesteldheid was simpel: “Breng toneel in naar een hoger niveau, ook al ben je amateurspeler. Denk aan je engagement die je neemt ten opzichte van het gezelschap en de andere collega’s.”

Beide gezelschappen dragen deze uitspraak hoog in het vaandel. Stuk voor stuk zijn de spelers heel sterk gemotiveerd om hoogwaardig vermaak te brengen voor de bezoekers.

De bende van Jan De Lichte, een indrukwekkende vertoning op de Grote Markt te Aalst ter gelegenheid van de erfgoeddag  in 2012 lag aan de basis van het ‘Aalsters VolksTheater’

Nog een paar mijlpalen zijn o.a. ‘Zot’ , ‘De Levenden en de Doden’,  ‘De Familie De Vis’, ‘Wij zijn de titel vergeten of het circus van de vierde dementie’ en het ‘monologenfestival’.

Dit gezelschap brengt ook kleinere producties voor bedrijven of verenigingen waarbij niet alleen toneel maar ook muziek ruim aan bod komen. 

Neem ook een kijkje op de facebookpagina van ‘het Aalsters VolksTheater’.

OP ONZE AGENDA NA CORONA-TIJD

FISH ART  -   VISSELIJN MIJN  -  KUNSTOEVERS

Tijdens Fish Art worden de kunstwerken die gemaakt werden door kunstenaar Luc De Roeck ter gelegenheid van onze theaterproducties ‘De Familie De Vis’ tentoon gesteld op de boot Fukuyama gelegen langs de Tragel in Aalst.

Net zoals bij de vorige editie van Fish Art zullen de gedichten van Anton Cogen voorgedragen worden door een aantal leden van onze theatergroep.

DE BENDE VAN AELST

Anton Cogen maakt een experimentele bewerking van ons oorspronkelijk script.   Het wordt een volwaardige toneelversie. 03 en 04 juni 2022 – 20.00 uur – ’t Gasthhuys Stedelijk Museum Aalst – Oude Vismarkt 13

HET VERTREK
 
Tekst: Dimitri Verbelen – Regie : Anton Cogen – met Veerle Luts en Antoon Vandendriessche
 
Eén leven.
Twee perspectieven.
Zij licht het hare toe van op de bank,
hij braakt het zijne uit in het kleinste kamertje.
Een verhaal over breiwol en toiletpapier,
over de schaduw die ze werpen,
de excuses die ze vormen.
Breiwol en toiletpapier... als synoniemen.
Eentje voor het leven,
het ander voor de dood.
 
16 juni 2022 – 20.30 uur – De Herder – Gullegemstraat 17 – Wevelgem
 
17 september 2022 –  20.00  uur - Herberg Koning Ezel – Kerkevijverstraat 41 – Lede

 

A LA RECHERCHE DU GAND PERDU

In ‘A la recherche du Gand perdu’ vertelt Anton Cogen over zijn jeugdherinneringen die hij beleefd heeft in zijn geboortestad ‘Gent’.  De titel is gebaseerd op het boek van Marcel Proust ‘A la recherche du temps perdu’.

 

LE BEL INDIFFẺRENT

Monoloog van Jean Cocteau in een schitterende bewerking van Anton Cogen.  Veerle Luts kruipt in de huid van een vrouw die diep gefrustreerd is door het onverschillig gedrag van haar minnaar.

 

FAWLTY TOWERS

Humor, eten en drinken in een regie van Anton Cogen.
 

Heb je interesse in een gesprek?

Art Projects Pieterpauwel
Korte Nieuwstraat 9/13
9300 Aalst
+32 (0)475 32 36 28
marleen@artpieterpauwel.be