Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Logo Art Pieter Pauwel

Theater

Anton Cogen stond in 2012 aan de wieg van het ‘Aalsters VolksTheater’ dat een onderdeel van het reeds bestaande ES-werd. Zijn ingesteldheid was simpel: “Breng toneel in naar een hoger niveau, ook al ben je amateurspeler. Denk aan je engagement die je neemt ten opzichte van het gezelschap en de andere collega’s.”

Beide gezelschappen dragen deze uitspraak hoog in het vaandel. Stuk voor stuk zijn de spelers heel sterk gemotiveerd om hoogwaardig vermaak te brengen voor de bezoekers.

De bende van Jan De Lichte, een indrukwekkende vertoning op de Grote Markt te Aalst ter gelegenheid van de erfgoeddag  in 2012 lag aan de basis van het ‘Aalsters VolksTheater’

Nog een paar mijlpalen zijn o.a. ‘Zot’ , ‘De Levenden en de Doden’,  ‘De Familie De Vis’, ‘Wij zijn de titel vergeten of het circus van de vierde dementie’ en het ‘monologenfestival’.

Dit gezelschap brengt ook kleinere producties voor bedrijven of verenigingen waarbij niet alleen toneel maar ook muziek ruim aan bod komen. 

Neem ook een kijkje op de facebookpagina van ‘het Aalsters VolksTheater’.

OP ONZE AGENDA NA CORONA-TIJD

FISH ART  -   VISSELIJN MIJN  -  KUNSTOEVERS

Tijdens Fish Art worden de kunstwerken die gemaakt werden door kunstenaar Luc De Roeck ter gelegenheid van onze theaterproducties ‘De Familie De Vis’ tentoon gesteld op de boot Fukuyama gelegen langs de Tragel in Aalst.
Net zoals bij de vorige editie van Fish Art zullen de gedichten van Anton Cogen voorgedragen worden door een aantal leden van onze theatergroep.

 

DE BENDE VAN AALST

Anton Cogen maakt een experimentele bewerking van ons oorspronkelijk script.   Het wordt een volwaardige toneelversie.

 

A LA RECHERCHE DU GAND PERDU

In ‘A la recherche du Gand perdu’ vertelt Anton Cogen over zijn jeugdherinneringen die hij beleefd heeft in zijn geboortestad ‘Gent’.  De titel is gebaseerd op het boek van Marcel Proust ‘A la recherche du temps perdu’.

 

LE BEL INDIFFẺRENT

Monoloog van Jean Cocteau in een schitterende bewerking van Anton Cogen.  Veerle Luts kruipt in de huid van een vrouw die diep gefrustreerd is door het onverschillig gedrag van haar minnaar.

 

FAWLTY TOWERS

Humor, eten en drinken in een regie van Anton Cogen.

 

HARRIET TUBMAN (Dorchester County, Maryland, 1823 – 10 maart 1913)

was een Afro-Amerikaanse abolitionist. Ze was zelf een ontsnapte in slavernij geboren vrouw. Ze heeft op naar schatting 13 reizen naar het zuiden van de Verenigde Staten minstens 70 slaven helpen ontsnappen, naar het noorden of naar Canada, gebruikmakend van het netwerk dat bekendstaat als de Underground Railroad.
Een waar gebeurd verhaal theatraal en muzikaal verteld.   In samenwerking met het ‘Toccatina’ koor.
 

Heb je interesse in een gesprek?

Art Projects Pieterpauwel
Korte Nieuwstraat 9/13
9300 Aalst
+32 (0)475 32 36 28
marleen@artpieterpauwel.be